2010-es élménybeszámolók

salsa tábor | nyári salsa tábor - campo loco 2011
2010-es nyári tábor | 2010-es élménybeszámolók
2009-es nyári tábor | 2009-es élménybeszámolók
2008-as nyári tábor | 2008-as élménybeszámolók

Sajnálatos módon nekünk csak arra volt lehetőségünk, hogy a hétvégén vegyünk részt a táborban, de így is nagyon jó volt! Úgyhogy muszáj volt csütörtök este még lemennünk a záróbuliba is :)

Jorge ritmuselmeletet oktat

Szombaton eleve késve érkeztünk meg, így az első óráról lemaradtunk, de Jorge reggaetón óráján már aktívan részt tudtunk venni. Már amennyire aktív részvételnek nevezhető a "szokásos" Jorge-féle, minimum röpke 20 percet igénybe vevő zene-, tánc-, és ritmusképzésének hallgatása. Persze azért beindult a tánc is... A reggaetón -be kell valljuk- egyikünknek sem erősségünk. Ennél fogva körülbelül 10 percig tudtuk követni a mozdulatokat, ez hatásos volt, mert tanultunk valami újat, de amikor már egyszerre 17 testrész izolált mozgását kellett volna utánozni, már csak passzív szenvedő alanyai voltunk az eseményeknek. Ennek ellenére nem szegte kedvünket, bízunk Móni által szervezett, szeptemberben induló reggaeton-tanfolyam sikerében!

Mario rueda de casino órája a szokásos felejthetetlen élményt nyújtotta: tele volt játékkal, tanulással és viccel; Óriási veszteség Mario ruedájából kimaradni! Mellesleg megtisztelő érzés Mario képességeinkbe vetett hite, hiszen a tizenhetedik, számunkra teljesen új rueda-figura után úgy kellett megkérni őt, hogy a tizennyolcadikat most ne tanítsa meg, inkább had rögződjenek az eddig bemutatottak.

Jorge gauaguanco

Jorge reggaetón

Mario és Zsuzsi

Mario és Adri

Annia és Mario

Aztán este a buli az az igazi nagy lazulás volt: azt gondoljuk, hogy nem csak általunk, de a nagy többség által is eszméletlen mennyiségű pia fogyott az este során, így jókedvből nem volt hiány, az instruktorok is legalább annyira lazultak, mint mi, ha nem jobban. Bár küzdeni kellett a szúnyogokkal és a meleggel, Jorge kollektív reggaetón és guaguanco táncai ezeket az apró elenyésző "nehézségeket" is feledtették. Meg kell jegyeznünk, hogy Pedritó zenei válogatása ismét feltette az i-re a pontot, a szemünkben nem csak puszta frázis a legjobb timba DJ titulus. Ajánljuk mindenkinek a honlapon közzétett toplista rendszeres figyelését!

Vasárnap Esteban kubai salsa órájára sikerült kicsit késve érkezni, mert elég nehéz volt ébredni. Jó kis kombós figurát tanított, reménytelennek tűnt, hogy felvegyük a ritmust, de szerencsére PLaci és Magdi a helyzet magaslatán voltak, így a segítségükkel sikerült pár perc alatt behozni a lemaradást. Estebanban sem csalódtunk: ismét tökéletes jókedvvel, érkezett a táborba, sajátos, humoros stílusával pillanatok alatt fel is emelte az esti bulitól holt fáradt társaság hangulatát, az őt követő oktatóknak ezzel már nem is volt dolguk.

Esteban és Szergi

A bachata-tangó óra megítélése erősen megoszlik közöttünk. Adri rajong a bachataért, Szergi annyira nem, de nem lehet azt mondani, hogy ellene lenne. Abban viszont teljes az egyetértés kettőnk között, hogy Esteban jóvoltából ez a stílus is új megvilágítást nyert a szemünkben: minden erőltetettség nélkül tudott lovagias eleganciát közvetíteni a fiúknak, a lányok meg ki tudták élni a stílusban rejlő romantikát. Azért szeretnénk ezt kiemelni, mert meggyőződésünk, hogy a kubai salsa és minden hozzá kapcsolható stílus, így a bachata is, illetve Esteban jóvoltából a bachata-tangó is igazi megoldás az európai férfiak "táncoljak vagy ne táncoljak" dilemmájára: a fiúk úgy tudnak a lányok romantikájával azonosulni, hogy nem kell feladni hozzá a férfi-szerepüket, nincs szükség feladni a vagányságot holmi ideologizált eleganciáért cserébe, nincs szükség a dominanciát erőltetett testtartással kompenzálni. Itt nem a "karót nyelt" jellegű egyenes tartás, nem a megjátszott szenvedélyes arckifejezés, nem a természetellenes mozgás által válik felemelővé a tánc, hanem éppen a vagányság, a játék, a kacérság és az őszinte figyelem teszi különlegessé -ha úyg tetszik, akár romantikussá.

Annia és Mario kubai salsa óráján megtanultuk Mario négyezer-ötszázhuszonkilencedik figuráját, amit nemes egyszerűséggel csak campo loco-nak nevezett el, talán mondhatjuk hogy a tiszteletünkre. Az óra elején megmutatták, az egész figurát, elképzelni nem mertük volna, hogy egy óra alatt meg is tanuljuk, de a végére csak sikerült valahogy, legalábbis lassú zenére. Mert este a buliban megpróbáltuk egy gyorsabb timbára is, de ez ott, akkor nem jött össze. Egyébként a figura mindkettőnk számára az a fajta volt, amire a kegyetlenül jó (gyengébbek kedvéért a k jó) kifejezést szokták használni.

Varsi és Szergi

Este csak körülbelül éjfélig tudtunk maradni, mert indulnunk kellett haza (másnap reggel munka várt minket). A buli egy közeli étterem kerthelységében volt megtartva. A zenét ismét Pedrio keverte, de óriási plusz volt, hogy a tanárok pillanatok alatt beszálltak és élő zenei aláfestést kaptak a számok: Mario, Jorge, Esteban és Pedrito, ha nem táncoltak fáradhatatlanul verték az ütemet. Amíg ott voltunk biztosan, de feltételezzük, hogy távozásunk után is újabb igazi lazulós buli kerekedett.

Adri és Szergi

Mindent összevetve, nem csalódtunk a hétvégében, utólag biztosak lettünk abban, hogy megérte lemenni ilyen kevés időre is! Az órák tartalmasak voltak és bár határozottan fárasztóka mind agyilag, mind testileg, a tanárok igazi profizmusukról tettek tanúbizonyságot azzal, hogy nem volt egy perc sem, amikor untuk, vagy komolyra vettük volna. Fontos megemlíteni, hogy a társaság is mintha válogatott emberekből állna, a jókedv állandó velejárója volt az ott töltött időnek. Éppen ezért csütörtökön a munkahelyen szenvedve kitaláltuk, hogy este lemegyünk a záróbuliba is.

A csütörtöki buli kicsit nehezebben indult, mikor odaértünk, többen ültek, mint táncoltak, ellenben a hétvégiekkel. Aztán hamar rájöttünk, hogy mi tánc szempontjából teljesen fittek vagyunk, míg azok, akik az egész héten ott voltak, már kissé megfáradtak. Ennek ellenére Peti zenéi, majd Annia közös tánca felpörgette a hangulatot és újra könnyen lehetett ülőhelyet találni.

Köszönjük, hogy ott lehettünk!

A. és Sz.

Drága Zsuzsink!

Még egyszer köszönjük a pazar szervezést, csodálatosan éreztük magunkat.

Sok puszi: Adrienn és András

Köööööszönjük! Az évtized tábora volt ;)

Nem is tudom, lehet-e überelni :)

Márti

Szia Zsuzsa!

Nagyon köszi a felejthetetlen emlékeket! :) Jól éreztük magunkat! :)

A képeket megnéztem, szuperek. Azért még várom a többit is, főleg a videokat! :)

További szép nyarat!

Évi

koszi mindent, de tenyleg! szerintem baromira jora sikeredett az egesz, es megemelem a kalapomat elottetek, de tenyleg! no puder es hasonlok! komolyan :)

I

Kurva jó volt! Annyi stressz mellett végre totálisan ki tudtam kapcsolódni (akár percekre is :))

Pussz Á

Gratulálok a táborotokhoz, érezni a fotókról a fantasztikus feelingjét!

Pussz H

lap tetejelap-teteje