Gyakori kérdések

Alább olvashatóak a nekünk szegezett gyakori kérdések és azokra a válaszaink. A kérdéseket kategorizáltuk a könyebb eligazodás kedvéért: megtalálhatóak a kubai salsa tanfolyamra, a gyereksalsa tanfolyamra, a ladies' style tanfolyamra és a 2009-es nyári táborra vonatkozó gyakori kérdések. További megválaszolatlan kérdés esetén használjátok on-line üzenetküldő rendszerünket a kapcsolat lapon, vagy ugyanezen a lapon találtok más elérhetőséget.

kubai salsa tanfolyam | gyereksalsa tanfolyam | ladies' style tanfolyam | nyári tábor 2010 | nyári tábor 2009

Kubai salsa tanfolyam

 • Kell regisztrálnom magam?
  Közös érdekünk, hogy a tanulóink feliratkozzanak hírlevelünkre! Bármilyen fontos esemény, vagy időpont-változás esetén így e-mailben időben tudunk értesíteni. Ugyanígy fontos, hogy leendő tanulóink még az első óra előtt regisztrálják magukat, hogy szándékukról tudomásunk legyen, lehetővé téve számunkra, hogy megfelelően szervezzük meg a képzést.
 • Párral kell jönnöm?
  Nem, pár nélkül is lehet jelentkezni! Természetesen az sem baj, ha párral jössz.
 • Milyen ruha, öltözet ajánlott?
  Ruházat tekintetében könnyű, szellős, sportos ruhát javaslunk, amibe nem sülsz bele a mozgástól, illetve kényelmesen tudod emelni a lábaid, a karjaid, le tudsz benne guggolni anélkül, hogy szétrepedne a nadrágod.
 • Van korhatár?
  Kurzusainkon nincs korhatár, de a 14 éven aluliaknak a gyereksalsa tanfolyamunkat ajánljuk.
 • Mennyibe kerül a bérlet és hogy történik a fizetés?
  A 8 alkalmas bérlet 9000 Ft-ba kerül és 9 hét alatt kell felhasználni. A 4 alkalmas bérlet 5000 Ft-ba kerül és 5 hét alatt kell felhasználni.
 • Mennyibe kerül a napijegy és hogy történik a fizetés?
  A napijegy a 60 perces órtákra 1 500 Ft, a 90 perces órákra 2 000 Ft, amit a helyszínen készpénzben kell megfizetni.
 • Meg lehet nézni az órát?
  A tanfolyam indulása előtt, ingyen megtekinthetők az órák. Már a kezdőtanfolyam indulásakor, megtekintésre nincs lehetőség, illetve az óradíjat akkor is ki kell fizetni ha valaki csak nézi. Ezt a szabályt a kezdő tanulóink közérzete miatt hoztuk, akik legtöbben nem szeretik, hogy nézik őket, amikor bizonytalan első lépéseiket teszik.
 • Diák kedvezmény van?
  Igen, nappali tagozatos diákigazolvány esetén minden bérlet árából 1000 Ft kedvezményt biztosítunk.
 • Milyen lábbelit viseljek tánchoz?
  Érdemes könnyű, jól szellőző, könnyen hajló talpú, stabil cipőt viselned, amelyben a forgás nem terheli a térdeidet. Ha ilyen cipőd nincs, akkor válaszd egy kényelmes cipődet, aminek nem túl vastag a talpa.

lap tetejelap-teteje

Gyereksalsa tanfolyam

 • Hány éves kortól lehet járni?
  Javasoljuk a 6 év betöltését. Fiatalabb gyerekeket csak előzetes egyeztetést követően fogadunk.
 • Hány éves korig járhatnak a gyerekek?
  14 éves kor után már a felnőtt salsa tanfolyamot javasoljuk.
 • Fiúk lányok egyaránt járhatnak?
  Igen, fiúkat és lányokat is egyarán várunk. Tekintve, hogy a salsa társas tánc, igyekszünk páros koreográfiát is tanítani a gyerekeknek, de figyelembe vesszük a korosztályukra jellemző ellenállást a másik nemhez, így, semmit sem erőltetünk.
 • Mit tanulnak a gyerekek?
  Táncsítlust, mozgáskoordinációt a salsát és a latin táncokat alapul véve. Az órák játékosak, vidámak, felhőtlen kikapcsolódást nyújt a kiskorúaknak, a mozgás és a tánc révén.

lap tetejelap-teteje

Ladies' style tanfolyam

 • Hány éves kortól lehet járni?
  Alavetően 14 éves kortól. Fiatalabb lányokat abban az esetben fogadjuk, ha a tanfolyamot megelőző időpontban megtartott gyereksalsa tanfolyamot is rendszeresen látogatja.
 • Milyen ruhában jöjjek? Milyen ruhában van a többi lány?
  Mindenképpen valamilyen könnyed, laza, sportos ruhában, ami nem korlátoz a mozgásban, bátran kimelegedsz benne és jól érzed magad benne. A többi lány ilyen-olyan ruhában szokott járni: van, aki szabadidő ruhában táncol, van, aki aerobik-jellegű öltözetben.
 • Van öltőző?
  Mindkét helyszínen zárt, női öltöző található.
 • Fiúk szoktak járni?
  Nem. Nagy ritkán megjelenik egy-egy fiú az órákon (csak hogy kipróbálják a tanfolyamot), de kitartónak eddig még egyikük sem bizonyult. Viszont, ha jön valaki, be kell állnia, a nézelődőket elküldjük.

lap tetejelap-teteje

Nyári tábor 2010

 • Hogyan lehet jelentkezni a táborba?
  A honlap kapcsolat lapján ki kell tölteni a regisztrációs űrlapot és vagy átutalással a Varsányi Gábor OTP Bank Nyrt-nél vezetett 11773023-11512134 számú számlájára át kell utalni a 12 500 Ft-os előleget (ebben az esetben a közleménybe feltétlenül írjátok bele a T1 kódot és a jelentkező nevét) vagy személyesen befizetni valamelyik órán. Ha ezt megtetted, mindenképpen jogosult vagy részt venni a táborban, feltéve, hogy befizeted a fennmaradó összeget is.
 • Hogyan lehet szobát foglalni?
  Tekintve, hogy a táborban a népszerű szobák száma korlátozott, a szobákat foglalni csak a teljes részvételi díj befizetése esetén lehetséges. Minden esetben a befizetések érkezési sorrendjében fogjuk jóváhagyni a foglalásokat.
 • Hogyan értesülhetek a tábort érintő fejleményekről?
  Tanáraink sok tanuló e-mail címét ismerik, ezekre rendszeres időközönként, vagy ha új fejlemény van, üzenetet fognak küldeni a tudnivalókról. Ha te még nem adtad meg nekik az e-mail címed, vagy nem vagy biztos abban, hogy nekik megvan, akkor használd a honlap kapcsolat lapját, ahol a hírlevél feliratkozás modul űrlapját kell kitölteni. Akik on line regisztrációs lapunkon már regisztrálták magukat a táborba, azok e-mail címe biztosan megvan a tanároknál, azok biztosan kapnak értesítéseket.
 • Lehetséges az hogy valaki egyénileg szervezze meg a szállását, de részt vegyen akár az órákon, akár a bulikon?
  Igen, lehetséges, ebben az esetben a részvételi díj 7 000 Ft/fő/nap.
 • Mit tegyek, ha csak pár napig tudok a táborban lenni, de mindenképpen szeretnék ott lenni?
  Ebben az esetben egyénileg kell megállapodnod az árról a tanárokkal, valamint magadnak kell szállásról gondoskodnod.
 • A tábor díján felül milyen kötelező költségeim várhatóak még?
  Mivel az IFA-t (idegenforgalmi adó) csak 18 éven felülieknek kell fizetni, a tábor díja ezt nem tartalmazza. Az IFA-t minden 18 éven felüli résztvevőnek a táborba érkezése során, a szobafoglalást követően kell megfizetni.
 • Van-e korhatár?
  Igen, a táborba 14 éven aluliak nem jöhetnek. 18 éven aluliak csak írásos szülői engedéllyel vehetnek részt a táborban.
 • Mit tartalmaz az ár?
  A tábor részvételi díja tartalmazza a táncórákon való részvételt, a tábor alatt szervezett bulikon való részvételt, a szállást. A részvételi díj mértéke függ a választott szoba befogadóképességétől és a befizetés időpontjától.
 • Van lehetőség vegetáriánus vagy egyéb különleges étrendet kérni?
  Vegetáriánus, vagy diabetikus menüt mindenképpen tudunk rendelni, ezt kérjük külön jelöld vagy jelezd a regisztráció során. Egyéb különleges étrend igénye esetén konzultálj a szervező tanárokkal.
 • Hogyan fog történni az utazás a tábor helyszínére?
  Az utazást egyénileg kell megoldani, azt a tánciskola nem szervezi. Abban azonban tudnak segíteni a tanárok, hogy közvetítik, ha valaki felajánlja autójában a szabad helyeket.

lap tetejelap-teteje

Nyári tábor 2009

 • Mi fog történni a táborban?
  Először is miutan megerkezel és regisztrálsz, elfoglalhatod a szallasod. Sok időd pihenni nem lesz, mert az első nap Esteban Isnardi gondoskodik arról, hogy garantáltan jó hangulatú táncorákon vegyél részt. Este buli (hajnalig), majd másnap... táncórak a Salsa Con Timba tanáraival es a kubai sztárvendégekkel Madelinnel es Marioval. Este persze megint buli. Következő nap tánc es tánc, meg persze buli. Csütörtökön délelőtt szabad program lesz, lehet kicsit pihenni, majd pentek-szombat folytatodik a tánc, tánc és este buli. Persze mindezek mellett minden nap lesz reggeli, ebéd és vacsora.
 • Hol eszünk, mit és mikor?
  Lesz reggeli, ebéd és vacsora, a tábor területén egy hangulatos ki csárdában. A pontos menüt még nem tudjuk, de de mi is a legjobbakat reméljük. Amennyiben valakinek különleges igénye lenne az ételekre vonatkozóan, jelezze nekünk, megpróbáljuk megoldani.
 • Mennyi és milyern ruhát vigyek?
  Egyéni igényeidtől függ. Ha abban a pólóban mész bulizni amiben előtte egész nap táncoltál, ne csodálkozz, ha nem szívesen táncolnak veled.
  Azt javasoljuk, hogy mindenképpen sok kényelmes, táncolásra alkalmas és bulira alkalmas ruhát hozzál. Dress code nincs, amíg másokat nem botránkoztatsz meg, addig elsődleges szempont, hogy te jól érezd magad. Bár a meleg időt megrendeltük, hozzál magaddal meleg ruhát is, sose tudhatod.
 • Hogy lehet alkoholhoz jutni?
  Régi tradíció, hogy a Salsa Con Timba tanárait a táborba érkezéskor mindenki meglepi egy üveg kubai rummal, ezzel a szokással csak az a baj, hogy sajnos rajtunk kivül senki sem tudja... Persze a jó bulinak nem feltetele az alkohol, de azért a legjobb ha felkészülsz rendesen, saját es barátaid igenyének megfelelően.

lap tetejelap-teteje